Opskrift på orientalsk fuldkornsfladbrød med søde kartofler:
// 4 spsk cremet grøn pesto
// 2 runde fuldkornsfladbrød (kan få i din lokale grønthandler)
// 2 mellemstore søde kartofler (skrællede)
// 100 -150 g cremet blåskimmelost, rygeost eller gedeost
// 1 stort syrligt madæble
// 2 spsk finthakket rød chili
// 2 tsk grofthakket rosmarin
// 2-4 spsk parmesan
// havsalt og peber
// 2 spsk olivenolie
// Tænd ovnen på 200 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
// Fordel pestoen på brødene.
// Del hvert fladbrød i 6 (lagkage) stykker.
// Skær søde kartofler i tynde skiver og fordel 34 skiver på hver brødtrekant.
// Fordel osten i mindre stykker oven på kartoflerne.
// Vask æblet og skær det ud i små firkantede stykker (½ x ½ cm).
// Fordel æblestykker, finthakket chili og rosmarin oven på kartofler og ost.
// Drys med parmesan, friskkværnet peber og salt og top med lidt olivenolie.
// Bag brødene sprøde og gyldne i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Anret brødtrekanterne og server dem lune som snack, suppetilbehør eller til en salat.
(Opskriften er fra bogen “Kærlig Køkkenkarma” af Catherine Daverne & Pia Brixved – udgivet hos Muusman forlag)