Udtalelser

Lene Hansson, indehaver af Lene Hansson wellness center

Mange mennesker går rundt med flere kilo gammel mad i tarmene. Dette kan give mange sygdomme og ubehag. Et tarmskyl kan være starten på et bedre velvære samt, at du opdager, hvor godt du har det, når du er ”ren” inden i. Du får fokus på, hvad du egentlig putter i munden, når du først er renset, fordi din mave vil straks gøre dig opmærksom på, hvad den kan lide og ikke lide, efter et tarmskyl. Sammenlign det lidt med, når du gør hovedrent hjemme i din bolig. Når der først er gjort rent, og alt er lagt på plads, så får du også hurtigere øje på, når der bliver snavset igen, ikk? Hvor imod, når der er lidt halvt beskidt i krogene, og tøjet ligger i bunker overalt, så gør det ikke så stor forskel, at du springer rengøringen over en enkelt dag, vel?

Brevkassen ”Naturli”

Svar på spørgsmål om tarmskylning og de gode tarmflora bakterier fra brevkassen ”Naturli” besvaret af  sundhedskonsulent og uddannet læge, Carsten Vagn-Hansen. Gå til brevkassen

Dr. med. Dennis Raahave, ph.d. speciallæge i kirurgi og mave-tarmsygdomme

Formålet med at få foretaget en tarmskylning er ofte at afhjælpe symptomer som dårlig fordøjelse, oppustethed og mavesmerter samt vekslende afføring. I de første dage efter tarmskylningen vil mange af disse gener være forsvundet, når tyktarmen er blevet tømt for afføring og således være et tegn på, at det var den ophobede afføring, der var årsag til generne.

Tarmskylning blev anvendt allerede i det gamle Egypten ud fra en betragtning om at befri kroppen for affaldsstoffer. I den vestlige verden er funktionen af tyk- og endetarmen ofte hæmmet, hvad der kan resultere i forskellige former for forstoppelse og irritabel tyktarm , som giver ophobning af afføring.

I de senere år er tarmskylning blevet moderne, også som et led i kropspleje med detox-kure rettet mod ”forgiftningen” af kroppen som følge af ophobet afføring. Undersøgelser har her vist, at forekommer der forstoppelse med ophobet afføring, medfører det et øget antal bakterier, tillige med en mild betændelse af slimhinden i tarmen og påvirkning af immun-apparatet. Det opleves af nogle som kortvarige influenza-lignende tilfælde, utilpashed, træthed, ledgener og uren hud.

Louise Bruun, indehaver af Louise Bruun intelligent mad og bevægelse

Jeg har egentlig en sund fordøjelse og ved meget om sundhed, men havde alligevel en lyst til at prøve en tarmskylning hos Pia og Colonic. Jeg blev mødt af en varm og imødekommende stemning, hvilket er rart, da jeg var lidt nervøs. Jeg skulle svare på en række spørgsmål omkring min egen tilstand, og alt føltes meget professionelt. Pia er fantastisk og dygtig til sit felt. Hun forklarede mig alt, hvad der skulle ske og sørgede for, at jeg var tryg. Jeg blev lagt i et dejligt rum, og alt forløb så professionelt, og imens jeg lå og kiggede på alt det, som røg ud af mig, blev jeg underholdt af en masse givende viden omkring fordøjelsen, fra en fjernsynsskærm. Jeg kunne hele tiden komme i kontakt med Pia, selvom jeg var alene. Jeg følte mig helt ren og høj efter 45 min., og jeg kunne ret hurtigt mærke en øget energi, som om jeg havde sluppet noget gammelt – både på det fysiske men også mentale plan. Alt i alt en virkelig god og spændende oplevelse.

Julia – i forbindelse med en kikkertundersøgelse

Da jeg skulle ha foretaget en koloskopi, sagde lægen, at det var meget vigtigt at man var “renset ud”. Jeg gik til Pia, og det var den bedste forberedelse jeg nogensiden kunne ha gjort. Min læge fortalte mig, at han sjældent havde haft så god en synlighed for kikkertundersøgelsen. Det reddede mig fra en forfærdelig anden form for udrensning, som kunne have været meget smertefuld og langvarig. Jeg er Pia meget taknemmelig for hendes professionalisme og hjælp.

Christina

Jeg er en super aktiv kvinde på 40 år og fungerer absolut optimalt, når min krop også føles let, i form og sund. I de perioder hvor der er ekstra travlhed,  får jeg ekstra trang til søde sager og kan have tendens til at sove mindre og presse mig selv hårdere.

En udrensning indefra er svær at beskrive men må bare prøves. Jeg har aldrig lidt af forstoppelse men har alligevel en fantastisk fornemmelse af renhed efter blot 40 minutter hos Colonic, og det er nok til at booste mig så meget, så jeg holder mig på den sunde vej en rum tid.

Derudover nyder jeg serviceniveauet på klinikken, som ligger i den højeste ende af scalaen. Hele udtrykket i klinikken er lækkert, der dufter altid rent og dejligt. Alt er meget professionelt, og jeg føler mig velkommen, tryg – og alt er meget diskret.  Jeg kan til enhver tid anbefale Colonic som den bedste måde at forkæle sig selv på, og i tiden efter sparer jeg en masse penge ved ikke at købe søde sager, café latte og alt muligt andet unødigt. Så selv prisen på behandlingen er hurtigt hentet hjem.

Ninka-Bernadette Mauritson, indehaver af Ninkas detox blog

Jeg er tilhænger af tarmskylninger (efter mange års sukkerforbrug, hvidt brød og andet junk trænger min tarm til en hjælpende hånd ind imellem). I nederste region har jeg renset ud i et forløb på 3 gange colonics på den lækre klinik, Colonic. Jeg er ret privat omkring mit numseri. Også selvom jeg fortæller vidt og bredt om det. Så det var en spændende oplevelse. Jeg kom ind i mit numserum, fik udleveret blade, glidecreme, t-shirt og håndklæde. Op og ligge på ryggen. Røret føres ind i numsen, og der skal det blive. Det er så meningen, at man selv skal presse det ud, der nu skylles ud med vandet. I en slags “liggende toilet”. Fordelen er at man ligger alene imens. Det er helt klart løsningen for mig. For der er stor forskel på en tarmskylning på badeværelsesgulvet og den her version. (…) Bagefter følte jeg mig SÅ lettet og renset. Og jeg vil anbefale det til alle, der trænger til en kick-start på vægttab, udrensning eller livet.

Helle

Jeg har lidt af forstoppelse siden min tidligste barndom. Min mor har fortalt, at jeg selv som baby var slemt forstoppet. Det var som om, at der hvor andre mennesker havde en levende tarm, der havde jeg en stor sten. Dette gjorde selvfølgelig også, at jeg var meget uoplagt og havde hovedpine eller trykken over øjnene. Da jeg var 25 år, begyndte jeg at få medicin mod depressioner, hvilket desværre gjorde forstoppelsen værre. Jeg var forstoppet i to uger i træk og tog til sidst meget afføringsmedicin. Da jeg hørte om Colonic, fik jeg straks lyst til at prøve det – og jeg må sige, at det virkede! – og meget mere end afføringsmedicinen. Jeg havde aldrig troet, at der kunne  være så meget inde i et menneske! Resultatet af en serie behandlinger har været, at jeg er blevet veloplagt, har skiftet ansigtskulør, er ikke træt længere, og jeg kan bedre tackle min depression.

Charlotte

Jeg gik og tænkte meget på tarmskylning, da jeg havde hørt meget godt om det – men jeg turde ikke rigtig. En dag tog jeg initiativet, da jeg tænkte, at jeg ikke kunne få det værre. Jeg gik og døjede med; hovedpine, migræne, spændinger, piskesmæld, menses smerter, oppustet mave og kvalme. Efter min første behandling hos Colonic var jeg meget træt, og jeg havde meget hovedpine – men efter ca. 3. behandling, kunne jeg virkelig mærke forskel i min krop.  Jeg havde ikke så meget hovedpine, følte mig let, fik meget mere energi og kunne spise mere uden at få kvalme og blive oppustet. Jeg fortsatte med behandlingerne, og jeg fik det bedre og bedre – også med mine menstruationssmerter. Min cyklus kom der system i, nu havde jeg ikke menses i 14 dage mere.

Jeg følte, jeg tog bedre imod mine behandlinger for mit piskesmæld hos min fysioterapeut /osteopat, da jeg havde fået skyllet alle mine affaldsstoffer ud af kroppen. Nu kan jeg tænke positivt igen og få min hverdag til at gå igen – og jeg spiser ikke så  mange smertestillende piller mere, som jeg har gjort. Jeg har også lagt min kost om (fx. ingen hvede) fordi det har givet mig overskud til at lave bedre mad.

Marianne Andersen

Jeg giver Colonic min varmeste anbefaling,  jeg blev mødt at super professionelt personale i en top lækker klinik. Var en lille smule skeptisk men det blev med det samme gjort til skamme. Syntes det var en god oplevelse og jeg var fuldstændig i trygge hænder, syntes det var så dejligt, at behandleren fortalte fuldstændigt hvordan behandlingen skulle foregå, så jeg var fuldstændig tryg. Jeg anbefaler Colonic til alle mine venner som har problemer med fordøjelsen. Fem stjerner herfra *****

Puk

Efter en behandling hos Colonic oplevede jeg mindre oppustethed og lethed i kroppen. Min hud blev pænere og jeg havde ikke den samme trang til søde sager som normalt.

Henning S. O.

Når man ser hvad der kommer ud, så er der god chance for at man laver sundere beslutninger om, hvad der indtages af mad og drikke.

Anita H.

Første gang, og jeg er overbevist!!! Efter 5 ugers forstoppelse hjalp en’ behandling mig af med det hele. Super faciliteter, i top hygiejne…
Bevist og medfølende medarbejdere samt en rimelig pris for alt hvad du får. God efter vejledning og gode råd. ET’ OG FLERE BESØG VÆRD.

Maiken Buchwald Christensen, journalist og kommunikationsrådgiver

Kan tarmskylning og wellnes gå hånd i hånd? Ja, hos Colonic gør det! Iført lækker t-shirt, med et lunt tæppe over sig, TV på fladskærmen og de nyeste magasiner indenfor rækkevidde føler man sig ikke spor forkert men derimod forkælet. Jeg havde forestillet mig, at det ville være ubehageligt at få skyllet sit tarmsystem rent, men da jeg efter et minuts tid havde vænnet mig til følelsen af at få lunt vand indenbords, føltes det faktisk rart. Og den sundhedsmæssige virkning – en mere velfungerende fordøjelse og en masse ny energi – har efterfølgende gjort mig mere bevidst om, hvad jeg putter i munden.