Udtalelser

Kernesund indeni – tabte 8 kilo på en uge med tarmskylning

Jeg er kunde hos Colonic, og det er ikke tilfældigt, at jeg taler varmt om tarmskylning. Mit første og største skridt på kernesundhedens vej, var nemlig indre udrensning (colonics).

Dengang var jeg 33, overvægtig, forstoppet, sukkerafhængig, stresset, bumset og drænet for energi.

Et helt liv med junkfood, sukker og moderne livsstil, havde spoleret mit tarmsystem. Hele familien havde fået børneorm, og jeg var alt for tyk.

Den første behandler, jeg opsøgte, anbefalede, at jeg startede forfra med en hovedrengøring indvendigt. Og så lagde jeg kosten om.

Jeg må sige, at det var en overvældende oplevelse at hilse på resultatet af det liv, jeg havde levet. Der kom virkelig meget ud af mig. Og det var på alle måder en skelsættende oplevelse. Jeg tabte 8 kilo på en uge bare på grund af skylningerne. Jeg så konsekvenserne af min livsstil i øjnene, da resultater af den kom ud i den anden ende. Og jeg besluttede i den uge, at dette skulle være en rengøring, der markerede en ny start. Det blev første skridt til www.kernesundfamilie.dk og de bøger, vi inspirerer skandinaviske familier i 10.000-vis.

Jeg lever nu så sundt, at jeg kun bruger colonterapi som indre detox et par gange i året. Eller hvis jeg fornemmer, at min krop har brug for en hjælpende hånd. Men colonterapi er en genial måde at starte sundhedsrejsen på.

Læs mere på: www.kernesundfamilie.dk

Af: Ninka-Bernadette Mauritson Journalist, forfatter og indehaver af Kernesund Familie.
Holistic Nutrition and Lifestyle Coach, C.H.E.K Level 1

Rens din krop – på flere måder!

Sund mad og rene råvarer er med til at holde din krop fri for sygdom. Når du spiser, er det en fordel at kombinere din mad så enkelt som muligt. Derved letter du fordøjelsens arbejde, og så får kroppen mere energi til alt det andet arbejde, der står på den daglige liste, såsom bl.a.:

 • Udrensning af kroppens affaldsstoffer. Dette sikrer et godt energiniveau.
 • Opbygning og vedligeholdelse af hormonsystemet, der bl.a. sikrer, at man får sovet, får sin menstruation, kan blive gravid, er i godt humør og vokser som man skal m.m.
 • At få bygget sit immunforsvar op – og derved undgå sygdom.

Man kan med rette sige, at fordøjelsen, kroppens motor, skal fungere før, at bilen kan køre, som den skal! Du er, hvad du spiser!

De fleste sygdomme og ubalancer starter altså med en dårlig fordøjelse og nedbrydning af din mad. Dette giver en dårlig optagelse af næringsstoffer. Får cellerne ikke den energi og næring, de skal have, vil de gøre dig opmærksomme på det, via forskellige signaler, bl.a.

 • træthed
 • smerter
 • humørsvingninger
 • koncentrationsproblemer
 • kramper
 • flossede negle
 • hårtab
 • hovedpine
 • dårligt immunforsvar
 • skrantende helbred
 • regelmæssige betændelser der blusser op, f.eks. blærebetændelse, halsbetændelse, bronkitis m.m.

En mulig løsning på et af de ovenstående symptomer er at spise en sundere kost, dyrke mere motion, drikke mere vand samt sove mere og få et tarmskyl.

Mange mennesker går rundt med flere kilo gammel mad i tarmene. Dette kan give mange sygdomme og ubehag. Et tarmskyl kan være starten på et bedre velvære samt, at du opdager, hvor godt du har det, når du er ”ren” inden i. Du får fokus på, hvad du egentlig putter i munden, når du først er renset, fordi din mave vil straks gøre dig opmærksom på, hvad den kan lide og ikke lide, efter et tarmskyl. Sammenlign det lidt med, når du gør hovedrent hjemme i din bolig. Når der først er gjort rent, og alt er lagt på plads, så får du også hurtigere øje på, når der bliver snavset igen, ikk? Hvor imod, når der er lidt halvt beskidt i krogene, og tøjet ligger i bunker overalt, så gør det ikke så stor forskel, at du springer rengøringen over en enkelt dag, vel?

Af.: Lene Hansson, indehaver, Lene Hansson Wellness center, kostvejleder, forfatter og tv-værtinde

Brevkassen ”Naturli”

Svar på spørgsmål om tarmskylning og de gode tarmflora bakterier fra brevkassen ”Naturli” besvaret af 

sundhedskonsulent og uddannet læge, Carsten Vagn-Hansen. Gå til brevkassen

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent.

Dr. med. Dennis Raahave, ph.d. speciallæge i kirurgi og mave-tarmsygdomme

”Hvorfor vælge en tarmskylning?

Formålet med at få foretaget en tarmskylning er ofte at afhjælpe symptomer som dårlig fordøjelse, oppustethed og mavesmerter samt vekslende afføring. I de første dage efter tarmskylningen vil mange af disse gener være forsvundet, når tyktarmen er blevet tømt for afføring og således være et tegn på, at det var den ophobede afføring, der var årsag til generne.

Hvordan virker en tarmskylning?

Tarmskylning blev anvendt allerede i det gamle Egypten ud fra en betragtning om at befri kroppen for affaldsstoffer. I den vestlige verden er funktionen af tyk- og endetarmen ofte hæmmet, hvad der kan resultere i forskellige former for forstoppelse og irritabel tyktarm , som giver ophobning af afføring.

I de senere år er tarmskylning blevet moderne, også som et led i kropspleje med detox-kure rettet mod ”forgiftningen” af kroppen som følge af ophobet afføring. Undersøgelser har her vist, at forekommer der forstoppelse med ophobet afføring, medfører det et øget antal bakterier, tillige med en mild betændelse af slimhinden i tarmen og påvirkning af immun-apparatet. Det opleves af nogle som kortvarige influenza-lignende tilfælde, utilpashed, træthed, ledgener og uren hud.”

–      Dr. med. Dennis Raahave, ph.d. speciallæge i kirurgi og mave-tarmsygdomme, tidligere overlæge på Tarmlaboratoriet på Nordsjællands hospital og nu seniorforsker

Christina, 40 år

I mit virke som studievært, foredragsholder og mor til en lille pige på 3 år og en dreng på 19, har jeg mange bolde i luften. Jeg er en super aktiv kvinde på 40 år og fungerer absolut optimalt, når min krop også føles let, i form og sund. I de perioder hvor der er ekstra travlhed, f.eks hvis jeg har mange foredrag rundt om i landet og dermed kører meget i bil eller tog, får jeg ekstra trang til søde sager og kan have tendens til at sove mindre og presse mig selv hårdere. Derfor kan jeg til tider komme ind i en spiral af smådårlig kost, for lidt motion og dermed stresse kroppen unødigt. 

For at være i stand til at opretholde min aktive levestandart, må jeg på de tidspunkter – hvor jeg har ”glemt” at passe på mig selv, give mig selv en kur. Og der har jeg fundet ud af, at blandt andet tarmskylning er en ekselent måde for mig at nulstille mit system på, få renset sukker og giftstoffer ud af min krop, og blive let og få energien igen. For mig er en behandling nærmest som at gå til kosmetolog. En udrensning indefra er svær at beskrive men må bare prøves. Jeg har aldrig lidt af forstoppelse men har alligevel en fantastisk fornemmelse af renhed efter blot 40 minutter hos Colonic, og det er nok til at booste mig så meget, så jeg holder mig på den sunde vej en rum tid. 

Derudover nyder jeg serviceniveauet på klinikken, som ligger i den højeste ende af scalaen. Hele udtrykket i klinikken er lækkert, der dufter altid rent og dejligt. Alt er meget professionelt, og jeg føler mig velkommen, tryg – og alt er meget diskret. Det er trods alt for mig stadig en privat affære, og det synes jeg i den grad er en helt naturlig del af behandlingen hos Colonic. Resten af dagene svæver jeg som regel rundt og har det fantastisk og den fornemmelse følger længe efter. Jeg kan til enhver tid anbefale Colonic som den bedste måde at forkæle sig selv på, og i tiden efter sparer jeg en masse penge ved ikke at købe søde sager, café latte og alt muligt andet unødigt. Så selv prisen på behandlingen er hurtigt hentet hjem.

Ninka, Kernesundfamilie

Jeg er tilhænger af tarmskylninger (efter mange års sukkerforbrug, hvidt brød og andet junk trænger min tarm til en hjælpende hånd ind imellem). I nederste region har jeg renset ud i et forløb på 3 gange colonics på den lækre klinik, Colonic. Jeg er ret privat omkring mit numseri. Også selvom jeg fortæller vidt og bredt om det. Så det var en spændende oplevelse. Jeg kom ind i mit numserum, fik udleveret blade, glidecreme, t-shirt og håndklæde. Op og ligge på ryggen. Røret føres ind i numsen, og der skal det blive. Det er så meningen, at man selv skal presse det ud, der nu skylles ud med vandet. I en slags “liggende toilet”. Fordelen er at man ligger alene imens. Det er helt klart løsningen for mig. For der er stor forskel på en tarmskylning på badeværelsesgulvet og den her version. Det var en meget fysisk oplevelse. Jeg følte, jeg var ved og sprænges, da al vandet kom susende. Jeg kunne jo selv fyre det ud igen. Men valgte at vente så længe som muligt, så der kom vand hele vejen ind i tarmen. Til sidst kunne jeg ikke vente længere. En let kvalme og angst kom over mig. Ud med det. Så mere vand ind. Ud. Ind. Ud. Længe var det bare vand, der kom ud. Til sidst kom der så mere halløj ud, som må have siddet godt fast derinde. Bagefter var jeg træt og svimmel. Jeg havde brug for hvile.

Min næste skylning næste morgen kom der stort set intet ud af. Og den sidste fik jeg for et par dage siden. Og DER var bonus. Pigerne derinde fortæller, at det handler om, om man også mentalt er god til og klar til at “slippe det gamle”. Helt utroligt klogt og sandt. Der skal arbejdes med tillid, “let go” og fysiske hæmninger, når man træner sin colon ved tarmskylning. Der kom så meget ud, at jeg ikke fatter, hvor i alverden det har været opbevaret henne. Nå, men ingen underlige konsistenser, gammelt sort halløj eller tegn på usundhed derinde ellers. Ville også have undret mig meget. Bagefter følte jeg mig SÅ lettet og renset. Og jeg vil anbefale det til alle, der trænger til en kick-start på vægttab, udrensning eller livet.

Helle, 60 år

Jeg har lidt af forstoppelse siden min tidligste barndom. Min mor har fortalt, at jeg selv som baby var slemt forstoppet. Det var som om, at der hvor andre mennesker havde en levende tarm, der havde jeg en stor sten. Dette gjorde selvfølgelig også, at jeg var meget uoplagt og havde hovedpine eller trykken over øjnene. Da jeg var 25 år, begyndte jeg at få medicin mod depressioner, hvilket desværre gjorde forstoppelsen værre. Jeg var forstoppet i to uger i træk og tog til sidst meget afføringsmedicin. Da jeg hørte om Colonic, fik jeg straks lyst til at prøve det – og jeg må sige, at det virkede! – og meget mere end afføringsmedicinen. Jeg havde aldrig troet, at der kunne  være så meget inde i et menneske! Resultatet af en serie behandlinger har været, at jeg er blevet veloplagt, har skiftet ansigtskulør, er ikke træt længere, og jeg kan bedre tackle min depression

Charlotte, 25 år

Jeg gik og tænkte meget på tarmskylning, da jeg havde hørt meget godt om det – men jeg turde ikke rigtig. En dag tog jeg initiativet, da jeg tænkte, at jeg ikke kunne få det værre. Jeg gik og døjede med; hovedpine, migræne, spændinger, piskesmæld, menses smerter, oppustet mave og kvalme. Efter min første behandling hos Colonic var jeg meget træt, og jeg havde meget hovedpine – men efter ca. 3. behandling, kunne jeg virkelig mærke forskel i min krop.  Jeg havde ikke så meget hovedpine, følte mig let, fik meget mere energi og kunne spise mere uden at få kvalme og blive oppustet. Jeg fortsatte med behandlingerne, og jeg fik det bedre og bedre – også med mine menstruationssmerter. Min cyklus kom der system i, nu havde jeg ikke menses i 14 dage mere.

Jeg følte, jeg tog bedre imod mine behandlinger for mit piskesmæld hos min fysioterapeut /osteopat, da jeg havde fået skyllet alle mine affaldsstoffer ud af kroppen. Nu kan jeg tænke positivt igen og få min hverdag til at gå igen – og jeg spiser ikke så  mange smertestillende piller mere, som jeg har gjort. Jeg har også lagt min kost om (fx. ingen hvede) fordi det har givet mig overskud til at lave bedre mad.

Marianne Andersen

Jeg giver Colonic min varmeste anbefaling,  jeg blev mødt at super professionelt personale i en top lækker klinik. Var en lille smule skeptisk men det blev med det samme gjort til skamme. Syntes det var en god oplevelse og jeg var fuldstændig i trygge hænder, syntes det var så dejligt, at behandleren fortalte fuldstændigt hvordan behandlingen skulle foregå, så jeg var fuldstændig tryg. Jeg anbefaler Colonic til alle mine venner som har problemer med fordøjelsen. Fem stjerner herfra *****

Puk

Efter en behandling hos Colonic oplevede jeg mindre oppustethed og lethed i kroppen.

Min hud blev pænere og jeg havde ikke den samme trang til søde sager som normalt.

Henning S. O.

Når man ser hvad der kommer ud, så er der god chance for at man laver sundere beslutninger om, hvad der indtages af mad og drikke.

Anita H.

Første gang, og jeg er overbevist!!!
Efter 5 ugers forstoppelse hjalp en’ behandling mig af med det hele.
Super faciliteter, i top hygiejne…
Bevist og medfølende medarbejdere samt en rimelig pris for alt hvad du får. God efter vejledning og gode råd
ET’ OG FLERE BESØG VÆRD