Ofte stillede spørgsmål

Hvad er colon hydroterapi?

Colon hydroterapi betyder tyktarms-vandterapi. En tarmskylning hjælper med at komme af med eventuel ophobet afføring. Det er en behandlingsform, der har været kendt siden Romertiden. Tarmskylninger røg i glemmebogen, da medicineringen holdt sit indtog, men er nu for alvor kommet tilbage, da flere og flere ønsker en holistisk behandlingsform uden medicin.

Er det pinligt af få en tarmskylning?

Nej. Under hele behandlingen ligger du tildækket med et tæppe, og terapeuten vil på intet tidspunkt se dig afklædt. Behandlingen foregår udelukkende på dine præmisser. I dit eget private rum indfører du selv, efter grundig vejledning, et tyndt engangsplastikrør i endetarmen. Der er ingen lugtgener eller risiko for at ramme ved siden af. Du kan læse, se tv eller bare slappe af til dæmpet musik.

Gør det ondt at få en tarmskylning?

Sjældent. Du bliver langsomt fyldt op med vand, og når du får en naturlig trang til at gå på toilettet, så presser du vandet ud. Du er hele tiden selv i kontrol over situationen. Hvis vandet er i kontakt med en forstoppelse, så kan det godt føles som lette mavekramper, ligesom inden man skal på toilettet. Størstedelen af behandlingen er en afslappende oplevelse. Efter behandlingen kan du føle dig udrenset og lettere.

Er én behandling nok?

Første behandling fjerner noget, anden behandling fjerner mere, men det er helt op til dig, hvor mange behandlinger du ønsker at gennemføre. Det kommer også an på din situation – er det en akut forstoppelse, eller har du haft problemer i flere år? Det er alt sammen noget, vi tager en snak om efter endt behandling.

Hvad er det mest optimale behandlingsforløb?

Da det er meget individuelt, hvordan folks fordøjelse har det, er det også forskelligt, hvad der er det optimale behandlingsforløb. Hos Colonic får du en klientformular første gang, du besøger os. Den bruger vi blandt andet for at finde frem til, hvilket forløb der er bedst for dig, når behandlingen er overstået. Hos nogle mennesker er én behandling nok. De fleste har meget gode resultater efter et forløb på 3 gange med en uges mellemrum.

Fjerner tarmskylning alle bakterier – også de gode?

Ja & nej. Vandet i en tarmskylning skelner ikke imellem de gode og de dårlige bakterier, men hvis man ikke har en optimal fordøjelse, så gælder det om at “rydde op.” Derudover vil det heller ikke være muligt at fjerne alle bakterier ved en tarmskylning.

Hvis forholdene i tarmen ændres, så de sunde bakterier såsom bifidophilus og acidophilus trives bedre, vil væksten af disse også øges. Det første skridt mod en sund tarmflora er at fjerne en eventuel forstoppelse og så finde ud af, hvad årsagen til fordøjelsesgenerne er. Efter hver behandling vil du blive budt på et glas probiotika, som er et kosttilskud af levende mikroorganismer – de gode tarmflorabakterier. De er med til at forbedre balancen i tarmfloraen.

Hvorfor er tarmskylninger bedre end lavementer / afføringsmidler?

Hvis du kun vil rengøre den nederste del af tyktarmen, er lavementer fine, men hvis du vil have en komplet udrensning, er tarmskylning den bedste fremgangsmåde. Colon hydroterapi – tarmskylninger – er en effektiv måde at rense tyktarmen for affaldsstoffer. Det sker ved hjælp af en blid, kontrolleret gennemstrømning af vand. Afføringsmidler kan være brugbare her og nu, men mange oplever desværre, at de ikke har den ønskede virkning. Afføringsmidlerne kan også blive vanedannende, så det efter længere tids brug kan blive svært at gå naturligt på toilettet.

Bliver man afhængig af tarmskylning ?

Nej. Ved en tarmskylning bruges der kun vand. Modsat afføringsmidler – hvor kroppen godt kan blive afhængig og skal have større og større dosis for at få en effekt – er tarmskylninger harmløse. Vandet får lov til at blødgøre evt. ophobet afføring, som så bliver frigivet under behandlingen.

Er behandlingen sikker og hygiejnisk?

Hos Colonic bruger vi udelukkende sterile engangsplastikrør og et system, der bliver grundigt desinficeret og rengjort efter hver behandling. En tarmskylning er derfor helt hygiejnisk og desuden helt uden risiko. Hvert enkelt behandlerrum har eget toilet, der også rengøres og desinficeres efter endt besøg.

Hvad hvis jeg har menstruation?

Du kan sagtens få en tarmskylning, selv om du har menstruation. Behandlingen vil højst sandsynligt mindske de smerter, der kan ledsage menstruationen.

Hvad kan jeg forvente af colon hydroterapi – tarmskylninger?

Tarmskylning er en behandling, du kan anvende til at komme af med ophobede affaldsstoffer. Når du renser ud og forbedrer din tyktarmsfunktion, er hele kroppen i stand til at fungere endnu mere effektivt. Hovedfordelen ved at komme af med afføringen er, at tarmen kan arbejde mere optimalt efter udskillelse af affaldsstoffer. Tilbagemeldinger fra Colonics klienter melder om yderst positive resultater, men Colonic skal for god ordens skyld gøre opmærksom på, at der ikke foreligger videnskabelig dokumentation herfor. Men du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 11 11 03 og høre mere om behandlingen.