Colonic udrensningskur

udrensningskur i københavn, sund kost

Sandie har været igennem Colonics 11 dages udrensningskur. Læs hendes personlige beskrivelse af hele forløbet, der endte med et farvel til sukkertrang – men et goddag til flad mave, mere energi og et flot vægttab.

”Inden det hele starter, er jeg til en samtale med Pia. Jeg går ind i klinikken og tænker for mig selv, at det er nogen fine og lyst indrettede lokaler. Jeg bliver taget godt imod. Her får jeg nøje af vide, hvordan og hvorledes det hele foregår. Jeg afhenter her også produkterne, som jeg skal indtage under forløbet. Samt et hæfte hvor der står, hvad jeg skal gøre undervejs. Jeg er vild med, at hæftet er kort og godt og samtidig så udførligt skrevet. Der er ikke en masse fancy fyld ord, som vi almindelige dødelige alligevel ikke kender.

Lidt info om mig. Jeg er 35 år gammel, alenemor til 3. Jeg har været sygemeldt med stress i en længere periode og har i den forbindelse taget 12 kg på. Jeg kan ikke tage mig sammen eller finde det overskud, der skal til for at komme i gang.

Dag 1: For mig starter sundhed indefra. Jeg føler mig så klar på at skære hvede, kaffe og sukker mm. fra i min kost. Det sker et par gange, at jeg går ud i mit køkken for at finde noget at spise. Vanens magt.

Dag 2: Jeg kommer i kontakt med min indre sukker junkie. Jeg dagdrømmer om Cola og Toblerone. Jeg får hovedpine og føler mig enormt træt og har nærmest intet overskud. Jeg får min første tarmskylning samt infrarød sauna. Jeg starter med en tur i saunaen, og hold nu op, hvor er det skønt. Jeg er fan. Lad mig lige starte med at sige, at jeg var lidt nervøs for selve tarmskylningen, det er trods alt det helligste sted på min krop, og tanken om, at en masse vand skal skylle mine tarme er lidt sær. Jeg overlevede. Jeg følte mig tryg undervejs og det hele foregik meget professionelt, og faktisk var det slet ikke så slemt. På trods af mavekneb og koldsved, det kan sammenlignes lidt med en gang Roskildesyge. Jeg ser en film imens, som forklarer om tarmskylningen og alle de gode ting, der kan forbindes til det. Faktisk går tiden utrolig stærkt.

Dag 3: Ligner dag to. Jeg havde, før jeg startede forløbet, en ide om, at jeg ville gå lange ture hver dag, men ærligt talt så kan jeg dårligt overskue at gå ned med skraldespanden. Jeg sover til middag og falder meget tidligt i søvn den dag.

Dag 4-11: Nu begynder det at vende. Jeg vågner før uret, jeg føler mig frisk. Og det er altså længe siden, det er sket. Jeg skal i dag starte selve detoxen. På detoxens dag to får jeg endnu en tur i sauna, og en tarmskylning. Under denne skylning mærker jeg slet ikke samme mavekneb som første gang, ej heller koldsveden. De næste dage er meget lettere, end jeg har regnet med. Jeg er på intet tidspunkt sulten og det bedste af det hele er, at jeg føler en lethed indeni. Jeg er sluppet af med mine mavesmerter, som normalt ville komme efter aftensmaden. Jeg ligner ikke længere en, der er gravid sidst på eftermiddagen – og bedst af alt, så føler jeg et overskud, som jeg ikke har været i kontakt med længe. Du tænker måske lige nu, argh kan det virkelig passe? Ja det kan det, virkelig. De næste fire dage går ualmindeligt let.

Jeg har været på forskellige juicekure og har hver gang følt mig så enormt sulten. Det overrasker mig, hvor nemt det er, og hvor hurtigt dagene faktisk går.

 Under hele forløbet har jeg skrevet de ændringer ned, som jeg har kunnet se og føle. Og jeg har set en markant forandring.  Er I klar, her kommer de:

 • Flottere hud, den var faktisk lettere grå i ansigtet før.
 • Blødere hud på kroppen, tendensen til appelsin hud på lårene er forsvundet.
 • Huden på mine arme er nu uden små røde irriterende knopper. Og jeg føler faktisk, jeg ser yngre ud.
 • Min mave er fladere. Jeg ligner ikke længere en, der er gravid kl. 16.
 • Mine øjne er klarere, de var faktisk lidt blodsprængte før.
 • Mit tandkød bløder ikke længere. Ved ikke om det er kuren. Men det har ændret sig.
 • Jeg har ikke sure opstød længere.
 • Jeg har ikke længere dårlig ånde. Og kan slippe for at spise tyggegummi efter hvert måltid. (Lige foruden at jeg under kuren jo har spist lidt mere hvidløg end jeg plejer)
 • Mine mavesmerter er forsvundet. Og mine fordøjelses problemer er der heller ikke længere. Jeg er nu på toilettet hver dag. Nogen dage mere end en gang.
 • Min søvn er bedre.
 • Min sukkertrang er væk.

What’s not to like? Jeg kan helt klart anbefale denne Detox, når jeg kan, så kan du også!

Og så til noget som vi kvinder desværre går lidt for meget op i. Vægten. Jeg tabte 2,7 kg. Jeg har, mens jeg skriver dette, spist ”normalt” i 2 dage og vægten her til morgen sagde stadig minus 2,7 kg. Hurra.

Jeg føler mig top motiveret for at fortsætte i det sunde spor. Mit håb er, at jeg fremover vil tænke over, hvad jeg putter i min krop. Jeg har indset, at der er ingen quick fixes, til gengæld er det jo slet ikke så svært. Det handler bare om at gå i gang.”

De bedste hilsner Sandie