Colonic Blog

Colonic Cleanse

Massage

 Om Christinas oplevelse:

 ”Jeg fik den store ære at være testperson på en helt ny behandling hos Colonic: Colonic Cleanse. I starten af 2018 meldte jeg tydeligt ud, at jeg var færdig med at spise og drikke animalske produkter, så da jeg blev tilbudt at teste en udrensningsbehandling, var det en no brainer. Også fordi jeg allerede har indgående kendskab til det høje niveau, Pia Brixved, ejeren af den lækre klinik Colonic, lægger for dagen. Du finder ikke mere professionel og bedre service end i Pias lækkert indrettede lokaler lige ved Rundetårn.

Da jeg ankom en sen eftermiddag, havde jeg let hovedpine og var lidt træt. I døren blev jeg mødt med et stort smil og et ”velkommen”. Der var, som sædvanlig, en skøn atmosfære, og det føles som at have været der masser af gange før. Pia tog min frakke og bad mig tage plads i det hyggelige hjørne med puder, lys og blomster. Derefter satte Pia sig også og fortalte om den nye Colonic cleanse, og at jeg om lidt ville møde massøren. Først skulle jeg dog lige udfylde nogle papirer med information om min generelle helbredstilstand for, at de kunne imødekomme mine behov bedst muligt. 

Vi går ind i behandlerummet, hvor der er gjort klar til kun mig, og da jeg på det her tidspunkt ved at en Colonic Cleanse indeholder både massage, infrarød sauna og tarmskyl, så føles det rigtig rart at vide, at jeg er, hvor jeg skal være. Jeg bliver bedt om at klæde mig af og lægge mig tilrette på en skøn briks, kun iført trusser og tage et blødt tæppe over mig.

Ind af døren kommer derefter lige præcis sådan en person, du ønsker skal massere dig. Det lyste ud af hende, at her kom en kvinde, der med teknikker fra dele af verden - hvor de er langt bedre til at mærke deres kroppe end vi kropsforskrækkede danskere er, ville kunne åbne for min hårdt prøvede nakke og ømme krop. Hun præsenterer sig med et professionelt og varmt smil og tager den meste velduftende olie frem og begynder at udføre sin magi. Der skal meget til at få mig til at tie stille men jeg flød helt hen i en blød verden, hvor kun Bang- On´s hænder masserede og fik smeltet mine myoser væk. 45 minutter i himlen siger jeg bare, og inklusive den der usigeligt lækre hovedbundsmassage og tryk ved øjnene, man altid bare ligger og venter og håber på er en del af ens massage. Gennem tåger af velvære fortæller Bang-On at jeg nu får lov at ligge i 5 minutters tid og så kommer Pia og gør klar til infrarød sauna. 

Det banker let på døren efter de 5 minutter og jeg bliver budt på lidt frisk udskåret frugt og et glas vand. Derudover står der er lille glas med en olieblanding ”du bliver smurt udenpå og inden i” udtrykker Pia og jeg drikker det. Nåh ja måske er det ikke ligefrem den lækreste smag men effekten er god, og når man ser Pia egen glødende hud, så er hun levende bevis for, at det virker.

Over i et ”Teletubbie-telt”, som den infrarøde sauna ligner, hvor jeg skal sidde i trusser (”eller t-shirt hvis du helst vil det” siger Pia) på en stol og så bliver der lynet op og tændt. Det bliver varmt og hele min krop lander ligesom i sig selv. Pia forklarer, hvordan saunaen varmer indefra og ud og kroppen renses derfor godt igennem. Jeg er solgt. Jeg sidder og sveder de sidste rester ud af animalske produkter, tænker jeg glad. 

Efter 20 minutter er jeg drivvåd og har røde kinder, selvom der er placeret en blæser tæt ved mig, der har gjort det behageligt at sidde der. Og nu kommer så finalen, tarmskylning. Stadig samme rum, så jeg kan bare tørre mig i det udleverede håndklæde, tage en også udleveret t-shirt på og lægge mig tilrette i kabinen, der mest ligner et luksuriøst liggende toilet, og som har en lille plasticslange der hvor, nåh ja, tingene ligesom kommer ud. Der er en handske, glidecreme, og alt er æstetisk og bare i orden.

Jeg har fået at vide, at når jeg ligger klar med alt placeret på rette steder og har lagt håndklæde og stort blødt tæppe over mig, så skal jeg bare trykke på en kontakt, så kommer Pia og tænder for vandet. Som sagt så gjort og skylningen er i gang. 

Jeg ligger og læser og ser lidt fjernsyn imens og på maven har jeg fået lagt en varmepude.
Jeg tror, jeg ligger der i 40 minutter og ok folkens… jeg har tydelig spist mange grøntsager, så kan I selv gætte jer til resten. Men ren og renset det kan jeg love jer, at jeg er.

Efter at have fået tøj på igen kommer jeg ud i venteværelset, hvor der står en helt friskpresset juice og venter på mig og derudover et lille glas med lidt vand, hvor der er opløst lidt probiotika, der smager af vanilje. Jeg føler mig som en gudinde, en helt ren en af slagsen. Hovedpinen er pist væk, den trætte fornemmelse er erstattet af en dyb tilfredshed og et velvære jeg sjældent har mærket større. Jeg måtte kramme både vidunderlige Bang-On og Pia men først bestilte jeg en tid til min næste Colonic Cleanse, fordi min krop fortjener det. Alle fortjener det.

Top karakter Colonic, tak for en virkelig god oplevelse. Det er en sikker vinder.”

 

Kærlig hilsen

Christina Hedegaard

 

Vi har nok alle prøvet det...

At holde sig

Vi har nok alle prøvet det... At holde sig. Der kan være mange grunde til, at vi ikke går på toilettet, når afføringstrangen melder sig. Det kan være, vi simpelthen ikke kan gå fra det, vi er i gang med, eller der ikke er noget toilet i nærheden...

Men det kan også være, at man holder sig med vilje. Fordi man ikke ønsker at efterlade et ildelugtende toilet... Fordi folk kan høre én - plask, plump, pinligt...

Men hvad er det egentlig, der sker, når vi holder os?

Fra vi får toilettrangen, har vi ca. 10 min. til at gå ud og "kvittere" for den - dvs. gå på toilettet og komme af med vores affald. Hvis ikke det sker, så oplever vi en periode med ubehag i kroppen og svedperler på overlæben, og så forsvinder toilettrangen. Hurraaa, alt er godt eller hvad...  

For hvor er vores affald blevet af?

Det affald som kroppen har været parat til at skille sig af med, det går tilbage igen i tyktarmen, og så er det ikke sikkert, at det kommer med ud næste gang, du er på toilettet. Det vil sige, at når du fx. vælger at tage hensyn til andre, fordi du synes, det er pinligt, at du ikke dufter af rosenvand efter toiletbesøg, så bliver du og din krop depot for afføring. Det svarer til, at du ikke går ordenligt ud med dit affald derhjemme men hele tiden gemmer lidt inde i dit soveværelse. Hvordan tror du, miljøet i soveværelset ender med at blive?

Uren hud, dårlig ånde, tyngde i kroppen og generel utilpashed er nogle af de fordøjelsesgener, man kan få, når man holder sig. På længere sigt kan du risikere, at der opstår en kronisk forstoppelse, hvilket er yderst ubehageligt og ikke godt for din sundhed.

Tips og gode råd:

 • Ha altid en duftspray med dig (din arbejdsplads vil elske dig for at stille en ud til fælles brug).
 • Put toiletpapir ned i kummen, så "larmer" det ikke så meget.
 • Hvis der står én og venter, når du kommer ud, så lyv! Sig at det var vedkommende før dig, der har fået toilettet til at lugte...Do whatever it takes.

 ...Og husk alle mennesker gør det:) 

 

Vand, vand, vand....

Drik Vand

Du kommer ikke udenom at drikke vand nok, hvis du går op i din sundhed og velvære. Man kan klare sig uden mad i ca. 2 måneder, mens man kun kan klare sig uden væske i 2-3 dage. I nogle tilfælde kan der gå længere tid, men så er det vel og mærket kun under meget gunstige forhold som fx. at der ikke er så varmt, hvor man befinder sig. 

Det er bedst, hvis du drikker 1,5 - 2,5l vand om dagen. Med fokus på fordøjelsen så kan forstoppelse skyldes, at du ikke har drukket vand nok. Vandet gør din afføring mindre hård og øger tarmens evne til at hjælpe kroppen med at skille sig af med sine affaldsstoffer. 

Tips og gode råd: 

 • Køb en lækker karaffel, fyld den op med vand og stil den, så du bliver mindet om at drikke vand. 
 • Put evt. skriver af økologisk citron, ingefær eller bær i - kun fantasien sætter grænser.
 • Hvis du er afhængig af sodavand, så køb en sodavandsmaskine og lav danskvand - det er ikke det samme, men det gør overgangen nemmere, til du kan drikke almindelig vand uden kulsyre. (Kulsyren kan skade din emalje på tænderne. Danskvand har en pH værdi på 4,8, hvorimod postevand ligger på 7,4).
 • Køb en vandflaske af god kvalitet uden skadelig kemi i plastikken, så kan du altid fylde den op, hvor end du er henne. 

Der er kun fordele ved at drikke vand: 

 • Din hud bliver pænere, fordi den får fugt. 
 • Det er en god måde at hjælpe kroppen af med sine affaldsstoffer. 
 • Det kan modvirke træg mave, hovedpine, uoplagthed mv. 
 • Det koster ikke noget på kaloriekontoen - det er gratis og godt!

 

Hvad må jeg spise?

Diverse kostråd ændrer sig konstant og hele tiden, ”så må man ikke spise det, og så er det godt at spise noget andet”. Det kan være lettere forvirrende, hvis man gerne vil leve bare lidt fornuftigt. 

Et råd går dog igen og igen; vi skal spise flere grøntsager! Med fokus på vores fordøjelse (for grøntsager har så mange gode egenskaber) så indeholder de fibre, der øger volumen i tyktarmen på den gode måde. Den øgning gør, at tarmen sender signaler om, at ”nu vil jeg gerne af med noget affald”, og så kommer toilettrangen. Folk, der regelmæssigt spiser grøntsager, lider mindre af forstoppelse end folk, der fravælger grøntsager. 

Hvis du har en travl hverdag og synes, at det kan virke uoverskueligt at stå og klargøre grøntsager, når du kommer hjem fra arbejde, så kan du med fordel købe frosne grøntsager. Der er kommet så mange gode økologiske grøntsagsblandinger i supermarkederne. Åben posen, op på en varm pande med lidt olie, hvidløg og andre krydderier, og vupti, så har du sundt og lækkert tilbehør til din mad.  Og du skal ikke være bange for, at frosne grøntsager ikke er lige så sunde som de friske. Flere uafhængige studier har vist, at fordi frosne grøntsager bliver kølet hurtigt ned efter, de er blevet plukket, så bevarer de et højt niveau af vitaminer og antioxidanter. Velbekommen!

×
Ja tak, jeg vil gerne have Colonics 5 gode råd til en bedre fordøjelse - helt gratis!